"Når vi arbejder med 5-Path hypnoterapi, arbejder vi med årsagen til problemet, ikke symptomerne"

"Når vi arbejder med 5-Path hypnoterapi, arbejder vi med årsagen til problemet, ikke symptomerne"

Tonny Læbel

Tonny Læbel

"Hypnose er den terapiform, med størst succesrate og færreste behandlinger. Omkring 93 % får deres fulde forandring efter blot 3-5 behandlinger"

Slider

behandling af spiseforstyrrelse med med hypnoterapi

Hvis du læser på denne side netop nu så er du sikkert forælder til et barn med spiseforstyrrelse eller du lider selv af det. Uanset hvad, så ved du, hvor meget spiseforstyrrelse fylder i dit liv.

Spiseforstyrrelser opstår ofte i teenageårene, men ikke altid. Jeg har haft klienter, som lige siden barnsben har haft udfordringer i forhold til mad, krop eller vægt og jeg har ligeledes oplevet spiseforstyrrelser indtræde hos klienter i voksenalderen.

Hvordan arbejder vi med spiseforstyrrelser?

Spiseforstyrrelser kan være mange ting. Her er nogle eksempler.

  • Klienten overspiser og mærker ikke længere mæthed.
  • Klienten overspiser for derefter at kaste maden op igen.
  • Klienten spiser mindre mad, end hvad kroppen har brug for.
  • Klienten spiser på følelser fremfor på kroppens reelle sultbehov.

Fælles for alle disse symptomer, ligger et ubearbejdet forhold til følelser og overbevisninger.


– Hvad mener du med det?

 

  • Følelser:       
    Følelser er vores indre GPS. Vi er født med evnen til at kunne føle. Det være sig ked af det hed, angst, vrede, skyld, skam, glæde, afsky og så videre. Men i løbet af vores liv, lærer de fleste af os, at lukke ned for visse følelser.

”Kan du så gå ind på dit værelse!!! Og så kan du komme ud igen når du kan opføre dig ordentligt”, fik vi måske at vide som barn. Vi lærte, at det var hensigtsmæssigt, at lukke ned for vrede eller frustration for at være i fællesskabet. Vi følte os forkerte. Vi lavede os om.

Da vi blev teenagere blev det endnu sværere. Her er det vigtigere end nogensinde før, at være accepteret i fællesskabet. Vi vil gøre ALT for at passe ind. Der bliver også stillet krav, der er helt anderledes end i folkeskolen. Det er svært både social og fagligt. Nærmest som at få et chok! Og teenageren vil gøre ALT for at have kontrol. Måske sætter hun eller han urealistiske mål om kroppens udseende?

  • Overbevisninger:
    Alle har vi overbevisninger. Overbevisninger dannes igennem hele livet. Det er dejligt, hvis vi har gode overbevisninger om os selv og omverdenen. F.eks. at ”jeg kan mestre” og ”verden er et godt og trygt sted at være”. Men mange af os har også uhensigtsmæssige overbevisninger, som vi møder livet med.

De fleste af os kender overbevisningen ”jeg er ikke god nok”…

Min erfaring er, at spiseforstyrrede klienter, ofte døjer med selvværdet. Derfor vil vi have fokus på dette også, under behandlingen.

Dreams WebTools webudvikling af hjemmeside