Behandling af OCD med hypnose og hypnoterapi

Hvis du lider af OCD / tvangstanker, så ved du, hvor meget det kan være med til at styre dit liv. Hvordan kan noget så irrationelt have så stor betydning?

Erfaring med OCD

Vores erfaring er, at klienterne, som kommer til os, som oftest godt ved, i deres bevidste sind, at der ikke er nogen, som kommer til skade, selvom de ikke slukker og tænder for kontakten et vist antal gange.

De ved også godt, i deres hoved, at de HAR slukket for strygejernet eller at de HAR låst døren…… og alligevel bliver det tjekket hundredvis afgange.

Vi oplever ganske ofte, at klienters OCD kan bestå i at være bange for bestemte ting. Det kan eksempelvis være “bange for bakterier” eller “bange for at gøre andre fortræd”. Men det kan også være meget andet.

En uhensigtsmæssig overbevisning

Men du er ikke født med din OCD. Det er der heldigvis ingen, der er. Den er kommet ind i dit liv på et tidspunkt. Og højst sandsynligt så ser du dine tvangstanker som en slags fjende, der vil tage kontrollen….

Men den har et formål…. og det er her, vi som hypnoterapeuter arbejder anderledes end andre behandlere du højst sandsynligt har været hos.

 

Hvad er OCD

Obsessiv-kompulsiv lidelse  har to hoveddele nemlig besættelse og tvang.

Besættelse

Er uvelkomne tanker, billeder, opfordringer, bekymringer eller tvivl, der gentagne gange vises i dit sind. De kan få dig til at føle dig meget ængstelig (selvom nogle mennesker beskriver det som ‘mentalt ubehag’ snarere end angst).

Tvang

Er gentagne aktiviteter, som du gør for at reducere angsten forårsaget af besættelse. Det kan være noget som gentagne gange at kontrollere, at en dør er låst, gentage en bestemt sætning i dit hoved eller kontrollere, hvordan din krop føles.

“Det handler ikke om at være ryddelig, det handler om at have ingen kontrol over dine negative tanker. Det handler om at være bange for ikke at gøre tingene på en bestemt måde vil forårsage skade.”

Du kan måske finde ud af, at dine besættelser og tvang undertiden kan håndteres, og på andre tidspunkter kan de gøre dit daglige liv virkelig vanskeligt. De kan være mere alvorlige, når du er stresset over andre ting, som forandringer i livet, sundhed, penge, arbejde eller forhold.

Viden om OCD

Der findes mange gode informationskilder på internettet omkring OCD eller tvangstanker:
OCD-foreningen forklarer her om hvad OCD er for en størrelse, eller du kan læse på Psykiatrifonden, hvad deres tilgang til OCD er.

Kontakt os og få den nødvendige hjælp

5-PATH hypnoterapi mod OCD

Med 5-PATH hypnoterapi arbejder vi med årsagen til, at du døjer med OCD / Tvangstanker, eller at du ikke får reageret korrekt på følelsen.

Med hypnose og hypnoterapi vil du allerede efter første behandling opleve, at tvangstankerne helt forsvinder eller en betydelig reduktion i graden af din tvangstanker.

FÅ ET LIV UDEN OCD / Tvangstanker – Ønsker du at leve uden tvangstanker, kontakt os for at høre mere om, hvornår vi kan starte din positive forandringsproces.

Kontakt os på
+45 4017 2324

Tove Risbjerg –  Hypnose Syd