Sukkerafhængighed

Hvordan opleves sukkertrang

Mange mennesker oplever at have sukkertrang. Problemet er stærk stigende, og det er der flere grunde til.

En stor del af årsagen er, at vores mad til stadighed indeholder større og større mængder af raffineret sukker. Det bruges i madindustrien, som en billig og smagsforstærkende ingrediens, med en indbygget økonomisk sidegevinst (for industrien). Man ved nemlig, at raffineret sukker skaber en afhængighed hos mennesker. Det vil sige, at jo mere sukker man som producent fylder i sit produkt, jo større sandsynlighed er der også for, at det kommer til at sælge godt. Derudover ved man, at når der er sukker i maden, så spiser mennesker generelt mere af den.

Er sukker nødvendigt

Når så sukker ikke engang er nødvendigt for os mennesker, men bruges flittigt, ja så kommer det også til at gå ud over balancen i vores kost. Man får sin energi fra de forkerte ting, og dermed heller ikke nok af den mad, som kunne have forsynet os med vitaminer og mineraler.

Det kan i sidste ende føre til øget vægt, manglende energi, mindre overskud samt en lang række af andre livsstilssygdomme.

Der er også en mental del af os mennesker, som har stor betydning i forhold til sukkertrang og afhængighed, nemlig det underbevidste sind. Vi spiser ubevidst på mange andre følelser end lige præcist den eneste følelse som skal have mad, nemlig sultfølelsen.

Måske kender du også til at spise på kedsomhed, ensomhed eller ked-af-det-hed…?

Hvis du gør det, så er det ikke kun madindustriens skyld, at du er kommet til at spise anderledes end du ønsker, eller måske endda kommet til at veje mere end du vil.

Her er samtalehjørnet i venterummet, hos Hypnose Syd Tonny Læbel

 

Hvad styrer os til at spise sukker

Det skyldes dine overbevisninger, eller dine styreprogrammer, som vi også kalder denne forstyrrende funktion i vores hjerne.

Når vi arbejder med at afhjælpe menneskers sukkerafhængighed, så oplever vi ofte at dette kan gøres på en eller ganske få sessioner. Lidt ligesom vi oplevelsen med mennesker, som ønsker at stoppe med at ryge. Du har ikke behov for noget som helst sukker, for at få energi tilført til kroppen.

Vi arbejder med årsagen til at du overspiser, følelsen af, at du skal belønne eller trøste dig selv med mad. Vi arbejder sammen med dig om at ændre de vaner og mønstre, som skaber uligevægt, og som forhindrer dig i at nå dine mål.

Via hyponose tilstanden lærer vi dig at tage styringen over dit sind, i stedet for at sindet styrer dig. Dette fører ofte til en lang række positive “bivirkninger” som f.eks. mere energi, større glæde og tilfredshed, øget viljestyrke på mange andre områder, større ro og bedre koncentration.

Læs her hvad andre klienter har oplevet med deres behandling hos Hypnose Syd

Læs mere om sukkertrang hos Radiodoktoren, Carsten Vagn Hansen

Kontakt os på
+45 4017 2324

Tove Risbjerg –  Hypnose Syd